Herdenking: deelproject 2

Internationale Herdenkingsmars van Melle (Gent) naar Diksmuide

Doelstelling
De bedoeling van deze herdenkingsmars is om in de voetsporen van de Franse Marinefuseliers en de Britse 7th Division de tocht van Melle naar Diksmuide over te doen om te ondervinden welke beproevingen deze soldaten hebben doorstaan en in groep te ervaren hoe daardoor solidariteit en kameraadschap ontstaan.

retraite de Gand à Dixmude

Doelpubliek
De mars is omwille van de beoogde groepservaring niet gericht op individuele deelnemers, maar op groepen van minstens 12 deelnemers, gevormd door leden van verenigingen, jeugdinstellingen, scholen, jeugdverenigingen, vredesverenigingen, verenigingen van militairen, reservemilitairen en ex militairen uit binnen- en buitenland

Concept
De herdenkingsmars bestaat uit 4 afzonderlijke etappes. Er kan per groep deelgenomen worden aan één of meerdere etappes.

Eerste etappe Gent-Aalter:  op woensdag 08/10/2014 (vóór het herdenkingsweekend).
Om een doortocht van de stad Gent te vermijden, wordt de eerste etappe niet in Melle gestart, maar wel op de parking aan de Groendreef (Politie) te Gent. Het eindpunt is Aalter.
herdenkingsmars CivTweede etappe Aalter- Tielt: op donderdag 09/10/2014.

Derde etappe Tielt-Torhout: op vrijdag 10/10/2014.

Vierde etappe Torhout-Diksmuide: op zondag 12/10/2014 wordt de laatste etappe afgelegd samen met een detachement van de Franse Marinefuseliers. Deze laatste etappe eindigt op de Grote Markt van Diksmuide.
herdenkingsmars Mil

Advertenties